Belföld

Orbán: A magyarok úgy érzik, most jó idők járnak 

Magyarország és az Egyesült Államok ma ugyanazokat az értékeket támogatja és védi – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedd este a Budapest Kongresszusi Központban, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének fogadásán, amelyet az amerikai nemzeti ünnep, a függetlenség napja 243. évfordulójának tiszteletére rendeztek.

A magyar miniszterelnök kilenc éve nem járt az amerikai nagykövetség függetlenség napi fogadásán, idén azonban jelen volt, az este sztárfellépője pedig Paul Anka énekes volt.

A kormányfő a magyar-amerikai kapcsolatokat jellemezve úgy fogalmazott, az évek során egy nagyon színes kép alakult ki, tele izgalommal és érzelmekkel, voltak csúcspontok és mélypontok, jó és rossz idők.

A magyarok úgy érzik, most jó idők járnak

– mondta, hozzátéve, szerinte a kapcsolatokat mindig az határozta meg, hogy az amerikai adminisztráció által támogatott értékek és a magyarok által védett értékek között volt-e átfedés. Erre ma határozott igen a válasz – jelentette ki.

Kölcsönös a tisztelet egymás hazafias álláspontja iránt, mindkét ország állami kötelességnek tekinti polgárai biztonságának garantálását, vallja a férfi és a nő közötti egyenlőség értékének védelmét, „nemzeteink alapját” pedig a családok adják, amelyek apából, anyából és gyermekekből állnak – mondta Orbán Viktor.

(MTI, kiemelt kép: Facebook / Orbán Viktor)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik