Belföld

Jégesővel, szélviharral is kecsegtet a vasárnap

És persze felhőszakadással, de nagy lehűlés nem lesz.

Vasárnap napközben és este több hullámban valószínű zivatarok kialakulása – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzésében, amely szerint akár károkozó, 90 km/óra feletti széllökésekre is számítani kell. A várható zivatarok miatt az ország egész területére figyelmeztetést adtak ki, sőt, Baranya, Csongrád és Békés megyékben másodfokú figyelmeztetést adtak ki, a zivatarokat kísérő szél és jégeső okozta kockázat miatt.

Felhőszakadás miatt is figyelmeztetést adtak ki elsősorban a déli megyékre – Zala, Somogy, Baranya, Tolna, Fejér, Pest, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Csongrád és Békés érintett.

A Kiderül.hu részletes előrejelzése szerint az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütésre is van kilátás. A legtöbb csapadék a Dél-Dunántúlon valószínűsíthető, míg legkisebb eséllyel az Északi-középhegység térségében fordulhat elő. A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 25, keleten, délkeleten 32 fok körül várható. Késő estére 18 és 25 fok közé hűl le a levegő. (Illusztráció: Smagpictures.com / Márton Neményi)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik