Belföld

Ferraris csalók: a bandafőnök halottnak nyilváníttatta magát

Felsorolni is nehéz a bűnöket, amelyeket elkövetett társaival. Vádat emeltek ellene.

Néhány napja megírtuk, hogy külföldön bérelt Ferrarikat adott el Magyarországon egy banda. Egy motort, 7 tehergépjárművet, 19 autót és 2 hajót idegenítettek el jogosulatlanul több mint 237 millió forint értékben.

Az ügyészség közölte, három ember ellen emelt vádat. A vádirat lényege szerint egy 42 éves férfi évekig Spanyolországban élt, hely- és nyelvismerettel, kapcsolati tőkével rendelkezett. 2015-től 2017-ig külföldön, döntően Spanyolországban járműveket – kocsikat, munkagépeket, jachtokat – bérelt, de azokat nem akarta visszaszolgáltatni.

Valódi személyazonosságát hamis okmányokkal leplezte. A járműveket egyedül, illetve az elkövetésbe bevont, és később a bérlésekben is közreműködő 45 éves női társa segítségével Magyarországra szállította, ahol az alvázszámok meghamisíttatása után azokat maga vagy egy 44 éves férfi társa értékesítette.

Az egyik vádpont szerint a 42 éves férfi a bűncselekmények zavartalan elkövetése miatt hamis halottvizsgálati bizonyítványt állított ki saját nevére, amellyel ismeretlenül maradt társa segítségével 2016 júniusában halottnak nyilváníttatta magát.

A bűncselekménysorozatot a Budapesti Rendőr-főkapitányság szakította meg.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség egyes terheltekkel szemben megszüntette, illetve elkülönítette az eljárást. A 42 éves férfi és női társa ellen több rendbeli bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalás, orgazdaság, közokirat-hamisítás és más bűncselekmények, a 44 éves férfi ellen több rendbeli üzletszerűen elkövetett orgazdaság, egyedi azonosító jel meghamisítása és közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Budai Központi Kerületi Bíróságon. A 42 éves férfi jelenleg letartóztatásban van, női társa bűnügyi felügyelet alatt áll.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik