Belföld

Horrorfilmbe illő, amit feleségével tett a tarnabodi férfi

Az ügyészség minősítette így a kirívóan durva családon belüli erőszakot.

A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt egy 59 éves tarnabodi férfi ellen, aki gyermekeik szeme láttára baltával támadt ágyban alvó feleségére. Évtizedekig éltek közös háztartásban, kapcsolatuk azonban megromlott, elhatározták, hogy elválnak.

A bűncselekmény elkövetésekor három kiskorú gyermeküket együtt nevelték közös lakásukban, ők gondoskodtak 10 éves unokájukról is. A férjnek a megállapodás szerint 2017. január 19-én kellett volna külön lakrészbe költöznie. Ő ezt nehezményezte.

Január 18-án 22 óra körül az asszony és a gyerekek lefeküdtek az egyik szobában, a vádlott magához vett egy baltát, odalopakodott alvó feleségéhez és a szerszám fokával lesújtott a fejére.Az asszony nem veszítette el az eszméletét, felült az ágyban, mire a férje elővett egy jókora konyhakést, a mellkasának szegezte, és megkérdezte tőle, hogy

Na, szeretsz-e már?.

Az asszonynak – az ütéskor elszenvedett nyílt koponyatörés ellenére – még ezek után is volt elég lélekjelenléte ahhoz, hogy megragadja a kést, és kicsavarja a vádlott kezéből. A négy gyermek mindennek szemtanúja volt, ágyaikból végignézték a támadást, ami pszichésen mély nyomot hagyott  bennük.

A főügyészség életveszélyt okozó testi sértéssel, valamint – ezzel halmazatban – négy rendbeli kiskorú veszélyeztetésével vádolja a férfit. Végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására és arra tett indítványt, hogy a bíróság tiltsa el a közügyek gyakorlásától, és kötelezze a csaknem 300 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik