Belföld

Hamis szerződésekkel szerezték meg egy halott ingatlanjait

A hagyatékot egy halott ügyvéd ellenjegyzésével akarták megszerezni.

Egy 48 éves férfi két éve tudta meg, hogy elhunyt a volt szomszédja, akinek több ingatlana volt. Összegyűjtötte az ingatlanok – két II. kerületi lakás, két II. kerületi garázs, egy VIII. kerületi üzlethelyiség – adatait, majd azokat átadta 56 éves társának, hogy csalárdul megszerezzék a halott ingatlanait.

Társa bevont egy 43 éves férfit, aki pedig segítséget kért 48 éves ismerősétől. A csalók az ő nevére íratták hamis adásvételi szerződésekkel az ingatlanokat. A szerződések ellenjegyzőjeként egy időközben elhunyt ügyvéd nevét tüntették fel.

Az elhunyt szomszéd egyik örököse az ingatlanok átírása ellen fellebbezett. A csalók visszadátumozott szerződésekkel próbálták eladni az ingatlanokat, de a fellebbezés alapján a földhivatal helyreállította az eredeti állapotot. A tulajdonjogok elvonása három örökösnek okozott 15 millió forintnál nagyobb kárt, amely így megtérült. A fellebbező örökös feljelentést tett, a rendőrség a férfiakat elfogta.

A budapesti nyomozók korábban két nőt és öt férfit gyanúsítottak azzal, hogy az elhunyt nő ingatlanjait csalással szerezték meg. Az ügyészség közülük négy embert vádolt meg, hármukkal egyezséget kötött. A három férfi beismerte bűnösségét. A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség ellenük, illetve negyedik társuk ellen jelentős kárt okozó csalás, közokirat-hamisítás, kettejük ellen  hamis magánokirat felhasználása miatt is vádat emelt a Budai Központi Kerületi Bíróság előtt.

Két vádlott jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.

A négy férfinak társai is voltak, ők a visszadátumozott szerződések elkészítésében működtek közre, ellenük az eljárást elkülönítették hamis magánokirat felhasználása miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik