Belföld

Nyíregyházán is egy pedagógust indít az ellenzék a fideszes jelölttel szemben

Jeszekszki András (MSZP) az ellenzék közös polgármesterjelöltje Nyíregyházán, neki kellene legyőznie a  város jelenlegi polgármesterét, Kovács Ferencet – írja a szabolcshir.hu. Az ellenzéki pártokat tömörítő Szövetségben Nyíregyházáért egyesület nevében Lövei Csaba (független önkormányzati képviselő, Mindenki Magyarországa) a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy:

Nem ígérjük, hogy minden gond mindenki számára egyszerre megoldódik, de ígérünk felszabadultabb, egészségesebb légkörű Nyíregyházát. Együtt folytatjuk a kampányt, ezentúl nem külön pártokról beszélünk, hanem szövetségről.”

Jeszenszki Andrásról Lövei elmondta, hogy a pedagógus már végigjárta a politika lépcsőfokait, bizonyított vezetőként, hogy képes szervezeti harmóniát biztosítani. Jeszenszki önkormányzati képviselőként négyszer nyert választást egyéniben.

Jeszenszki András. Fotó: Balázs Attila / MTI

A “Szövetségben Nyíregyházáért” alpolgármester-jelöltje Lengyel Máté. A Szövetségben Nyíregyházáért az alábbi pártokat és szervezeteket foglalja magában: Momentum Mozgalom, Demokratikus Koalíció, Magyar Szocialista Párt, Jobbik Magyarországért Mozgalom, Lehet Más a Politika, Függetlenek Egyesülete, Mindenki Magyarországa és Párbeszéd.

Hétfőn jelentették be az ellenzék közös jelöltjét Miskolcon is. Itt szintén egy pedagógus indul a fideszes jelölttel szemben:

Iskolaigazgató indul a polgármesteri posztért Miskolcon
Veres Pálnak a fideszes Kriza Ákossal kell megküzdenie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik