Belföld

Iskolaigazgató indul a polgármesteri posztért Miskolcon

Veres Pál hétfőn videó üzenetben jelentette be, hogy elfogadja a Függetlenek a Szinva Városáért Egyesület felkérését, és elindul Miskolcon az önkormányzati választáson. A helyi Földes Ferenc Gimnázium igazgatójának a polgármesteri székért a fideszes Kriza Ákossal kell megküzdenie.

Veres Pál a borsod24-nek arról beszélt, hogy

nem a pártoknak szeretnénk megfelelni, hanem a város közösségének. A barátaimat sem a pártszimpátiájuk alapján válogatom. Úgy látom, sok értékes ember van a legkülönbözőbb politikai pártok szimpatizánsai között. Nem titkolom, szinte valamennyi párt környezetéből megkerestek. Mindenkinek azt mondtam, nem vállalom, hogy pártjelölt legyek. Soha nem voltam egyetlen pártnak sem tagja. Egyértelművé tettem, hogy nem vagyok pártember, nem is akarok az lenni.

Elmondta, emberekben gondolkodik, nem pártokban, arra a kérdésre pedig, hogy baloldali, liberális, jobboldali vagy konzervatív embernek tartja magát, így válaszolt:

Miskolci vagyok, borsodi, magyar és európai. Minden egyéb csak zavaró címke számomra. Egyébként konzervatív, vallásos nevelésben részesültem, családomban a hagyományos emberi értékek, a nyitottság, a mások elfogadása, a becsület, a tudás és a munka tisztelete voltak a meghatározók.

(Via Index)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik