Belföld

Lapátra tették, baltával ment élettársa munkahelyére egy esztergomi férfi – videóval

Az Esztergomi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság és rongálás vétsége miatt bíróság elé állította azt az esztergomi férfit, aki baltával támadt a környezetére.

A férfi egy helyi kocsmában italozott. A férfival az élettársa közölte, hogy szakít vele, de mivel számított arra, hogy részegen megy haza a kocsmából, ezért elrejtőzött a padláson. A férfi késő este ért haza, de az élettársát nem találta, ezért a fészerből magához vett egy 27 cm hosszú baltát, és azzal elindult a nő munkahelyére.

Amikor odaért, baltával verte a vaskaput, majd azt többször belevágta a házra felszerelt névtáblába, a tetőcserepek közül kettőt letört, széttörte a kapu feletti lámpát, a mozgásérzékelőt, a kamerás kapucsengőt, és a kapu bal oldalán lévő vakolatot is leverte a falról.

Egy szomszéd rászólt, hogy fejezze be, aki ezt hallva a baltát belevágta annak lakóházába. Az ámokfutásnak azonban korántsem volt vége. Szétvert egy buszmegálló táblát, házakat, tehergépkocsit rongált meg.

A dühöngő férfit még aznap este elfogták. A különös visszaesőnek minősülő férfit 1 év 8 hónap börtönre, és 2 év közügyektől eltiltásra ítélték, feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet jogerős, ezért a férfit a szabadságvesztés végrehajtására büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.

 

Olvasói sztorik