Belföld

Vádat emeltek a hatéves szekszárdi kislány gyilkosa ellen

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Tolna Megyei Főügyészség az ellen a 19 éves férfi ellen, aki kivégezte a hatéves unokahúgát március elején.

K. Dániel egy ígérettel elcsalta a patakhoz a hatéves kislányt, majd hat fejre mért ütéssel végzett vele. Ezt követően a még lélegző sértettet a patak vizébe húzta, majd hazament és a ruháit a mosásba tette. A kislány a bántalmazás következtében elhalálozott, életét az idejében érkező orvosi ellátás sem menthette volna meg. Az ügyben kirendelt orvosszakértő megállapította, hogy a kislány halálát közvetlenül a vízbe fulladás okozta.

K. Dániel megpróbált végezni magával a gyilkosság után, de nem sikerült neki. A bírósági meghallgatása során a nyelvét öltögette és belemosolygott a kamerába. A fiú előbb az Igazságügyi és Megfigyelő Elmegyógyintézetben volt megfigyelésen, de később az egyik hazai büntetés-végrehajtási intézetbe szállították, ahol azóta is letartóztatásban van. Az ügyészség fegyházat kért a fiatal férfira. Kegyeleti, valamint erkölcsi okból azt indítványozták, hogy a tárgyalás egészéről zárják ki a nyilvánosságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik