Belföld

Komoly pusztítást hagyott maga után a vihar Északkelet-Magyarországon

Komoly pusztítást hagytak maguk mögött a viharok Északkelet-Magyarországon, írja az Időkép. Volt minden: szélvihar, felhőszakadás, jégeső.

Kisvárdán szupercella csapott le, a felhőszakadás mellé pedig szélvihar is társult, egyes széllökések meghaladták a 100 kilométer/órát is.

Az egyik élelmiszerlánc kisvárdai üzletének tetejét hámozta le, a 4-es út mellett pedig melléképületeket döntött össze a szél.

A kisvárdai Várkerti Stadionban a mintegy húsz percig tartó ítéletidőben az egyik edzőpálya mellett álló fasort csavarta ki gyökerestül a szél, összedöntve a pályát övező kerítést és ráborítva a pályára a fákat.

A vihar Mátészalkát sem kímélte, itt is volt szélvihar és felhőszakadás is.

Nyíregyházára jégeső is jutott, több helyen állt a víz az utcákon.

Hajdú-Bihar megyében sem jobb a helyzet, itt tetőket rongált meg, fákat döntött ki a vihar csütörtök délután. Az óránkénti 80-90 kilométeres széllel érkező vihar a legnagyobb károkat Létavértesen, Hajdúbagoson, Pocsajban és Hajdúnánáson okozta.

Az esetek hetven százalékában fák dőltek ki. A szél tetőszerkezeteket is megrongált, a tűzoltók fóliával védték a házakat. nHajdúbagoson villám csapott egy családi ház kéményébe, az ott lakó ember rokonokhoz költözött.

A legnagyobb kár Létavértesen keletkezett, ahol egy tizenöt méter magas platánt tépett ki gyökerestül a vihar. A fa maga alá temetett három parkoló autót, és rádőlt a templom melletti vendégház tetejére is. A kár felszámolása tart.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik