Belföld

Még mindig nem tudni, hogy a hajóbaleset áldozatát találták-e meg szombaton

Bár már közel négy nap eltelt azóta, hogy egy bejelentést követően holttestet találtak a Duna budapesti szakaszán, a Csepeli átjárónál, a rendőrség mind a mai napig nem tudta azonosítani a szombat este talált embert, aki feltehetően a hajóbaleset újabb koreai áldozata.

Megtudtuk, hogy ennek az az oka, hogy annyira rossz állapotban van a szombaton talált holttest, hogy az eddig megszokott villámgyors eljárásnál csak sokkal nehezebben lehet azonosítani.

Megkerestük a BRFK-t, hogy megtudjuk mi az ami nehezíti a munkájukat, és lehet-e már tudni a Csepelnél talált holttest kilétéről bármit is, az alábbi választ kaptuk:

Az azonosítás jelenleg még folyamatban van, annak eredményéről az azonosítást követően tájékoztatjuk a sajtót. Az azonosítási folyamat egyéb részleteiről nyilatkozni nem kívánunk.

– közölték.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott. Mindössze hét utas élte túl a tragédiát.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik