Belföld

Megszólalt az anya, aki 8 éves kislányát vesztette el a tűzben a MOM Sportnál

Az RTL Híradónak nyilatkozott az az édesanya, aki 8 éves kislányát veszítette el a hétfő esti bódétűzben a Mom Parknál.

Ahogy arról beszámoltunk, hétfő este kigyulladt egy 15-20 négyzetméteres faház a MOM Sportközpont tetején, egy 11 éves kisfiú kimenekült, egy nyolcéves kislány életét azonban már nem tudták megmenteni.

A tűzesetet megelőzően három testvér a közeli parkban játszott és miközben édesanyjuk egy közeli boltba ment vásárolni, a 11 éves fiú és a 8 éves kislány a MOM Sportközponthoz indult. A gyerekek felmentek a sportközpont lezárt tetejére, majd a használaton kívüli faház ablakán bemásztak és tüzet okoztak.

Az édesanya az RTL-nek elmondta, a kislány hónapok óta arról álmodott, hogy egyszer bent fog égni valahol, a gyermek mindig erre kelt fel, ezért már régóta édesanyja mellett aludt éjszaka.

Az iskolapszichológus javaslatára vitték a kislányt a Vadaskerti kórházba, ahol négy napot töltött benn, az anya azt a tájékoztatást kapta a kezelőorvostól csütörtökön, hogy „a kislánynak csak túl nagy a fantáziája”, ezért pszichoterápiát javasolt neki.

Az anya elmondta, vele együtt voltak ott a gyerekek a játszótéren, nem érti, miért mentek el onnan. Mindez körülbelül tíz perc alatt történt, pár perc múlva telefonon hívták, hogy mi történt.

Mint mondta, annyit tud, hogy az egyik kisfiú ugrott be a kislányért, ő hozta ki. Amikor az anya a helyszínre ért, már folyt az újraélesztés, ekkor megkérte a tűzoltót, hadd menjen oda,

ő pumpálta azt a ballont, amivel újra kellett éleszteni a kislányt.

Azt mondja, tudta, hogy reménytelen, de meg kellett próbálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik