Belföld

Milliméterről milliméterre vizsgálják a MOM Sport tetején lévő tűzeset körülményeit

Mint arról beszámoltunk, hétfő este kigyulladt egy 15-20 négyzetméteres faház a MOM Sportközpont tetején, egy 11 éves kisfiú kimenekült, egy nyolcéves kislány életét azonban már nem tudták megmenteni. A MOM Sport tájékoztatása szerint a Gesztenyéskertben levő játszótérről mászott be a két gyerek a Csörsz utcai sportcsarnok elzárt területére, ahonnan az épület tetején levő zárt tárolóhoz mentek. A mentők három embert vittek kórházba füstmérgezés miatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Megkerestük a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, hogy megtudjuk, mitől gyulladt ki a faház, Kisdi Máté szóvivő azt mondta, folyamatban van a vizsgálat és a szakemberek milliméterről milliméterre vizsgálják a tűzeset körülményeit. Mint mondta minden eshetőséget vizsgálnak, azaz egyelőre nem lehet tudni, hogy szándékos gyújtogatás okozta-e a tüzet.

Kerestük a BRFK-t, hogy megtudjuk, mi vezetett a tragédiához, és van-e már gyanúsított az ügyben, azt a választ kaptuk, hogy hamarosan közleményt adnak ki történtekkel kapcsolatban.

Kiemelt kép: Veres Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik