Belföld

Családi kiránduláshoz hasonlatos protokollutat tettek Oroszországba a KDNP-sek

A 444.hu számolt be róla, hogy Semjén Zsolt és Harrach Péter néhány napra Szentpétervárra utazott. A hivatalos közlemény mindössze arról szól, hogy a KDNP két vezető politikusa a múlt héten Oroszországban járt. A lap megismerte az utazás programját is, ami alapján úgy tűnik, mintha a kirándulás inkább egy családi nyaralásra hasonlított volna.

A delegáció öt tagból állt, ők:

  • Semjén Zsolt,
  • Semjénné Menus Erzsébet Gabriella,
  • Harrach Péter,
  • Harrach Péterné Nagy Csilla,
  • Ujvári Sándor.

A lap szerint Szentpéterváron 10 ezer rubellel, vagyis 5-ször 45 ezer forinttal fogadta őket a VIP-váróban a főkonzul és az első beosztott. Ebből azonban taxira nem kell költeni, mert a főkonzulátusnak köszönhetően Volkswagen Caravelle kisbusz szállította a delegációt a belvárosi ötcsillagos hotelbe, a Corinthiába. A szálloda honlapja szerint egy kétszemélyes szoba ára 23 950 rubeltől indult (107 ezer forint), 66 450 rubel (299 ezer forint) a top éjszakánként.

Íme a szentpétervári út egyetlen protokollfotója. A 45 perces udvariassági látogatás, ami miatt a két KDNP-s politikus péntektől vasárnapig a városban volt:

Fotó: Semjén Zsolt/Facebook

A lap megkereste a KDNP-frakció sajtóosztályát, hogy további tájékoztatást kapjanak a rövid hivatalos közleményen kívül, mi volt az utazás célja, ki fizette például a politikusokkal utazó feleségek utazási/étkezési/szállás költségeit, költőpénzét, Finnországba is hivatalos útra utaztak-e tovább. Annyit írtak:

A híradásokban megjelent információkat azzal egészítjük ki, hogy a politikusokat feleségük kísérte, az ő utazásukat magánemberként, saját maguk fizették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik