Belföld

Közösen indít képviselőjelölteket az érdi ellenzék

Hat párt és három civil szervezet állapodott meg.

Érden közös jelölteket indít az ellenzék az egyéni körzetekben az őszi önkormányzati választáson – írja az Átlátszó. A portál szerint a Jobbik, az LMP, a DK, a Momentum és az MSZP-Párbeszéd mellett három civil szervezet, köztük a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom állapodott meg egymással.

A koordináció elvi alapjait sok hónapos egyeztetés és alkufolyamat előzte meg. A 12 egyéni választókerületben induló jelölt neve még nem ismert, őket sajtótájékoztatón tervezik bemutatni.

Az már korábban eldőlt, hogy az ellenzék közös polgármester-jelöltet indít Érden: a civilként politizáló Csőzik Lászlót. A Fidesz ismét T. Mészáros Andrást jelöli polgármesternek, de a szélesebb helyi nyilvánosság előtt teljesen ismeretlen informatikus, Balla Imre is megerősítette, hogy függetlenként kíván indulni a város vezetéséért.

Csőzik szerint tavaly tavasszal a változást akarók voltak többségben Érden, de nem valósult meg az összefogás, így a szavazatok jóval kevesebb mint felével lett országgyűlési képviselő a Fidesz jelöltje. 2014-ben T. Mészáros Andrást 8247 szavazattal választották meg, úgy, hogy a névjegyzékben szereplő 52 800 választóból csak 18 ezren adták le szavazatukat.

A 44 éves ügyvéd-politikus Csőzik László az SZDSZ-ben kezdte politikai karrierjét, 2007 és 2010 között mostani riválisa, T. Mészáros András alpolgármestere volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik