Belföld

„Budapestnek vissza kell szereznie a szabadságát”

Csütörtökön este tartották a második előválasztási vitát (az elsőről itt írtunk) az Átriumban. Az ellenzéki főpolgármester-jelöltek először lehetőséget kaptak arra, hogy két percben ismertessék programjukat, víziójuk Budapesttel kapcsolatban.

A DK által felkért Kálmán Olga szerint egy város akkor élhető, ha azt valóban az otthonunknak érezzük. Amikor az ember otthont teremt magának, akkor biztonságban, tisztaságban akarja érezni magát. Budapest viszont úgy látja, jelenleg nem biztonságos, mert ha megbetegszünk, nem kapjuk meg a megfelelő ellátást. Tisztának sem nevezné a fővárost, mivel koszosak az utcák, az aluljárók. Budapest tömegközlekedését is kritizálta a DK jelöltje.

Kálmán Olga fontosnak tartja azt is,

hogy a budapestieknek legyen Budapest-tudatuk.

A Momentum által indított Kerpel-Fronius Gábor szeretné, hogy Budapest egy olyan város legyen, aminek van hosszú távú víziója és ne csak a napi problémákat próbálják megoldani a város vezetői. Ezért dolgoztak ki egy 2030-ig tartó víziót, melyben megoldást találnának többek között a lakásválságra.

Amit ajánlok, az egy együttes munka, hogy felszabadítsuk Budapestet. Vegyük együtt vissza a fővárost!

– mondta Kerpel-Fronius Gábor. 

Karácsony Gergely az MSZP-Párbeszéd jelöltje szerint

Budapestnek vissza kell szereznie a szabadságát.

Hangsúlyozta, hogy nem az ellenzék, hanem a budapestiek emberét keresik. Kiemelten fontosnak tartja a lakhatási válság megoldását, és a minőségi zöldfelületek megnövelését. Karácsony arról is beszélt, hogy újra kell gondolni a főváros közlekedését is.

A rövid beszédek után a főpolgármester-jelöltek erről a négy témáról vitáztak: közlekedés, lakhatás, klímavédelem, roma közösségek Budapesten. A vitát itt lehet visszanézni:

Kiemelt kép: mti 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik