Belföld

Bilincsben vitték el a rendőrök a Bajcsy-Zsilinszky úton őrjöngő szlovák kamionsofőrt

A budapesti rendőrök őrizetbe vették azt a kamionsofőrt, aki a Bajcsy-Zsilinszky úton egy kábellel betörte egy autó hátsó ablakát, miután annak vezetője kétszer rádudált egy másik kamionsofőrre, balesethelyzet elkerülése céljából. A sértett autójában két kisgyermek is volt.

Egy 25 éves szlovák állampolgár teherautóval közlekedett Budapest V. kerületében, a Bajcsy-Zsilinszky úton, majd mindkét sávot elfoglalva megállt a kamionnal. A férfi egy kábeldarabot vett magához, kiszállt a járműből, és kiabálva elindult a mögötte álló autó felé, melynek vezetője korábban kétszer rádudált a férfi mögött haladó másik kamionra, balesethelyzet elkerülése miatt.

A nő, amikor meglátta, hogy a kamionsofőr elindult felé, kikerülte a szlovák férfit, aki a mellette elhaladó jármű hátsó szélvédőjére ráütött a kábellel, ettől az üveg betört, és az ajtó behorpadt. A férfi ezt követően elhajtott a helyszínről. A nő autójában, a hátsó ülésen utazott a két kisgyermeke is, egy 6 hónapos és egy 2 éves gyermek.

A belvárosi nyomozók azonosították az elkövetőt, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói még aznap este elfogtak egy kiskunlacházi telephelyen. A rendőrök a férfinél megtalálták a kábelt, amivel az autót megrongálta.

A BRFK felfegyverkezve elkövetett garázdaság, és rongálás miatt indított eljárást a szlovák férfi ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik