Belföld

Baseballütővel kérte számon az autóvezető-oktatót

A Kaposvári Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen elkövetett bűntett és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 42 éves férfival szemben, aki meg akarta leckéztetni az előtte haladó kocsi sofőrjét, mert túl lassan ment.

A kamionos a 68-as főúton közlekedett Marcali-Bize irányába, amikor az autóvezető-oktató és utasa egy autós oktatásra szolgáló kocsival a járműszerelvény elé kanyarodott. A férfi beérte az oktató autóját, és hogy gyorsabb haladásra késztesse, villogtatni kezdett. Az oktató ennek ellenére nem növelte a sebességet – a megengedett legnagyobb haladási sebesség 50 km/h volt –, hanem a kocsi ablakán kinyúlva bemutatott a kamionsofőrnek.

A kamionsofőr ettől csak még dühösebb lett, és szorosan a kocsi mögött ment és villogtatott, ezért az oktató lehúzódott egy autóbusz öbölbe és el akarta engedni a kamiont. A férfi viszont ahelyett, hogy továbbhaladt volna, megállít az oktató kocsija mellett és szitkozódva egy baseballütővel kiszállt. Amint az oktató meglátta, hogy mi van a kamionosnál, indított, így a férfi a már mozgásban lévő autóra ütött rá kétszer az ütővel.

A kamionsofőr erőszakos magatartását egy ott lakó férfi is látta, aki felszólította, hogy hagyja abba a randalírozást, majd az oktatóval együtt a kamion elé állt, hogy ne tudja elhagyni a helyszínt.

Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a kamionsofőrre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik