Belföld

Rendszeresen verte, több bordáját is eltörte élettársának egy szabolcsi férfi

Letartóztatásban várja a bírósági eljárást az a középkorú szabolcsi férfi, aki többször is brutálisan megverte az élettársát, legutóbb tavaly karácsonykor, amikor a nőt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

A vádirati tényállás szerint a férfi ittasan rendszeresen bántalmazta, folyamatos lelki terrorban tartotta élettársát, emiatt a sértett rettegésben élte az életét. A bántalmazások mindig a közös otthonukban történtek, ez úgy derült ki, hogy a nőt egy alkalommal orvoshoz kellett vinni, mert a férfi eltörte a nő alkarcsontját.

Néhány hónappal később ismét balhé lett a férfi féltékenykedése miatt. A férfi felszólította a nőt, hogy költözzön el tőle, majd úgy összeverte, hogy eltört a bordája, és számos zúzódása lett.

Karácsonykor az ittas férfi azt követelte a nőtől, hogy menjen ki az erdőbe fát szedni. Mivel erre a nő nem volt hajlandó, ezért többször is megverte.

A nőnek akkora fájdalmai voltak, hogy másnap értesítette a mentőket. A kórházban derült ki, hogy a bal oldali IX. borda törése légmellet eredményezett, mely azonnali műtéti ellátást igényelt. Orvosi ellátás hiányában fennállt a lehetősége a fokozódó légzési elégtelenség kialakulásának, majd a keringés visszafordíthatatlan összeomlásának. Emellett az asszony testén számos véraláfutást és zúzódást találtak.

A Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Főügyészség öt év börtönt kért a férfira abban az esetben, ha váddal egyező beismerő vallomást tesz az előkészítő ülésen és lemond a tárgyalási jogáról is.

Kiemelt kép: Illusztráció/ Balázs Attila / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik