Belföld

Nem Jurij C. volt a Viking Idun kapitánya

Az ukrán férfi a hajón volt a hollandiai baleset idején.

A budapesti, dunai hajószerencsétlenségnél a Viking Sigynt irányító ukrán kapitány az áprilisban Hollandiában történt baleset idején nem kapitányként szolgált az érintett hajón. Ezt állította a Viking  Cruises szóvivője a Reuters hírügynökségnek. Azt mondta: Jurij C. április 1-jén valóban a Viking Idun fedélzetén volt, de az incidens idején nem ő volt a hajó kapitánya.

A hajót egy másik kapitány irányította.

A szóvivő részleteket nem árult el, mondván, mindkét ügyben tart a  vizsgálat. Korábban a Viking River Cruises elnöke azt ígérte, a cég a legteljesebb mértékben együttműködik a magyar hatóságokkal, minden rendelkezésére álló eszközzel segíti a vizsgálatot.

Csütörtökön a Fővárosi Főügyészség közölte, az Eurojust magyar nemzeti tagján keresztül beszerzett információ szerint a Hollandiában is gyanúsítottként vonták felelősségre az Viking Sigyn kapitányát, mert a Viking Idunnal ő hajtott egy tankerhajónak.

Adatokat törölt telefonjáról a Viking kapitánya
Az ügyészség megerősítette, áprilisban Hollandiában is ő okozott balesetet.

A Viking Sigyn 64 éves, odesszai, ukrán állampolgárságú kapitányát, Jurij C.-t gyanúsítottként tartják őrizetben a magyar hatóságok. Ő ártatlannak tartja magát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik