Belföld

Weber: változásokra van szükség a Fidesz belpolitikájában

Az újraválasztott frakcióvezető azt mondja, nem engedte, hogy alelnököt jelöljenek a fideszesek.

A Fidesz néppárton belüli felfüggesztésének világos az üzenete: változásokra van szükség a magyar kormánypárt belpolitikájában – jelentette ki az Európai Néppárt újraválasztott EP-frakcióvezetője, Manfred Weber.

Az MTI tudósítása szerint kijelentette: a Fidesz tagságának kérdése a „bölcsek tanácsát” vezető Herman Van Rompuy kezében van, ő értékeli, hogy maradhat-e a Néppártban Orbán pártja. Hangsúlyozta: az európai uniós alapelvek nem kérdőjelezhetők meg, kötelező betartani azokat mindenki számára.

A Népszava beszámolója szerint Weber kitért arra is, hogy a Fidesz felfüggesztése azzal járt, hogy nincs joguk jelölteket állítani pártpozíciókra. Most a frakcióban is megállapodtak erről, nem választottak alelnöknek fideszes politikust. „Bár a delegációjuk jelölhetett volna, de azt mondtam rá: nem” – közölte.

Webert egyébként a Fidesz EP-képviselői is megválasztották(Fotó: Europress – Elmar Kremser / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance )

Ajánlott videó

Egy friss hazai felmérés szerint az embereknek csupán a 12 százaléka készít végrendeletet. Arról nincs adat, hogy a népesség hány százalékának vannak érdemi ismeretei az öröklés szabályairól. Sándor Zsuzsa most felhívja a figyelmet néhány gyakori tévedésre.