Belföld

Megállásra kényszerítettek, összevertek egy buszsofőrt

Összevert egy buszsofőrt két  férfi egy Heves megye északi részén fekvő községben. Az eljárás során kiderült, hogy egy megromlott barátság miatt fajultak el ennyire a dolgok.

Az apa és a fia hosszabb ideje haragban volt a velük egy faluban élő buszvezetővel, akihez az apát korábban baráti szálak fűzték. A viszonyuk azonban annyira megromlott, hogy rendszeressé váltak közöttük a konfliktusok. Így történt ez két nappal a bűncselekmény elkövetése előtt is, amikor a két férfi az utcán veszett össze a buszsofőrrel.

Ezt akarták számon kérni a sofőrön, amikor megérkezett a településre, mely a járat végállomása volt. Amikor a sofőr meg akart fordulni a a falu végén, akkor elébe vágtak kocsival, majd megállásra kényszerítették.

Apa és fia  kiszálltak az autóból, és intettek a buszvezetőnek, hogy nyissa ki az ajtót. Mikor ez megtörtént, felugrottak a buszra és ütni-verni kezdték a sofőrt, aki a motortér ajtajának kitámasztására szolgáló bottal próbált meg védekezni velük szemben. A fiúnál egy lapátnyél volt, mellyel a sofőr lábát ütötte, mialatt az apja ököllel ütötte a férfi arcát.

Végül a járaton tartózkodó egyetlen utas értesítette telefonon a rendőrséget, akiknek megérkezését az elkövetők már nem várták meg, hanem sietve elhagyták a helyszínt.

Az Egri Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal, valamint könnyű testi sértéssel vádolja a támadókat, akik akár tíz évet is kaphatnak a halmazati büntetések miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik