Belföld

Életfogytiglant kért az ügyészség a népligeti gyilkosra, aki több nőt is megtámadott

Életfogytig tartó fegyházat kért a Fővárosi Főügyészség arra a férfira, aki több nőt is meg akart erőszakolni, egyiküket pedig különösen kegyetlen módon meg is ölte.

A 31 éves S. Krisztián 2016 október 12-én az esti órákban a IX. kerület Boráros téren megismerkedett egy hajléktalan nővel, majd elhívta italozni. A nő elfogadta a férfi ajánlatát, ezért tömegközlekedési eszközzel a Népligetbe mentek, ahol egy sötét, bokros területen iszogatni kezdtek. A férfi egy idő után szexuálisan bántalmazta a nőt, majd agyonverte  és egy bokorba vonszolva a parkban hagyta. A 40 éves nő a helyszínen meghalt.

A 31 éves férfi bő egy évvel később több kőbányai és zuglói nőt is bántalmazott. A vádirat szerint négy nőt támadott meg, akiket szexuálisan bántalmazni akart. A férfi mindegyik nőt megütötte vagy megrúgta, egyikük életveszélyes sérüléseket is szenvedett. Csak annak köszönhetik, hogy nem történt nagyobb baj, mert mindannyian hangosan kiabáltak és a férfi elszaladt.

A BRFK nyomozói nagy erőkkel, még 2017 decemberében elfogták az elkövetőt. A Fővárosi Főügyészség aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, életveszélyt okozó testi sértés  és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik