Belföld

A hajóbaleset újabb áldozatára bukkanhattak szerdán délután

A tragédia helyszínétől ötven kilométerre talált női holttestről számoltak be dél-koreai kormánytisztviselők.

Az egy héttel ezelőtti dunai hajóbaleset újabb feltételezett áldozatát találták meg szerdán délután, a katasztrófa helyszínétől 50 kilométerre – számolt be a dél-koreai Yonhap hírügynökség. Dél-koreai kormánytisztviselők tájékoztatása szerint egy nő holttestére bukkantak.

A Margit hídnál elsüllyedt Hableány hajón 33 dél-koreai, és kétfős magyar személyzet tartózkodott. Hét túlélőt kimentettek, és hét turistának a holttestét találták meg a baleset után. Hétfőn és kedden öt újabb holttestet találtak, azóta megerősítették, hogy mind dél-koreaiak. Szerdán reggel újabb holttestet emeltek ki a búvárok a Margit hídnál.

Megkerestük az ORFK-t is az ügyben. Azt a tájékoztatást adták, hogy valóban találtak egy holttestet a Duna Fejér megyei szakaszán, az azonosítása jelenleg is tart.

A Yonhap tudósítása szerint Dél-Korea kérte, hogy a hajóroncson belül is kutathassanak áldozatok után, de a magyar hatóságok ezt biztonsági okokból elutasították, és azt szorgalmazzák, hogy előbb emeljék ki a hajót a vízből. Hogy megakadályozzák a hajóban lévő holttestek elveszítését, a búvárok hálót helyeznek a hajó középrészén lévő, megsérült bejárathoz. A hajó kiemelése előtt az ablaküvegek egy részét betörik, hogy kifolyhasson a víz, megelőzve a roncs összeroppanását. (Illusztráció: MTI / Balogh Zoltán)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik