Belföld

Fegyházba küldenék a házasságszédelgőt

Szerelmet ígért, de csak a nő milliói kellettek neki.

A Debreceni Járási Ügyészség jelentős kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás miatt emelt vádat. A férfi 1997 nyarán ismerkedett meg a nővel. A bizalmába férkőzött, közös jövőt ígért neki, többször kért tőle kölcsön. Megszakadt a kapcsolatuk, amikor hosszabb ideig börtönbe került, de szabadulása után, 2014-ben újra felvette a kapcsolatot a nővel.

Ismét hitegette, hogy életét vele képzeli el. A nő eladta lakását. A több mint hét millió forintból a férfi 2014 augusztusa és novembere között több mint ötmillió forintot kért kölcsön. A sértettnek azt mondta, a pénzt közös jövőjük megalapozására, vállalkozása beindítására fogja felhasználni, de sem közös jövőt nem tervezett, sem azt, hogy a kölcsönöket visszafizeti.

Miután  megtudta, hogy a nőnek nincs több vagyona, megszakította vele a kapcsolatot, a sértett sem telefonon, sem személyesen nem érte el. A többszörös visszaeső vádlott által okozott 5.100.000 forintos kár nem térült meg.

A Debreceni Járási Ügyészség vádiratában fegyház- és pénzbüntetés, valamint közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt, továbbá indítványozta, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igénynek adjon helyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik