Belföld

Hajótörött partiról szóló reklám fogadja a Ferihegyre érkező turistákat

Panyi Szabolcs, a Direkt36 újságírója tett ki a zárt Instagram-fiókjára egy rövid videót hétfőn arról, hogy a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér érkezési oldalán dunai hajótörött bulit reklámoznak a fővárosba érkező turistáknak.

A 444.hu cikke szerint a felvételen az látszik, hogy a „Shipwrecked boat party”, magyarul „Hajótörött parti”  két órán át tart majd, a belépő megvásárlásával pedig korlátlan mennyiségű italt fogyaszthatnak a vendégek.

A cég egyébként honlapján Budapest legnépszerűbb partihajójaként ír az eseményről, amit szerdánként és péntekenként rendeznek meg. A fedélzeten DJ szórakoztatja az embereket, profi fotósok örökítik meg a felejthetetlen pillanatokat. A hajó a Margit híd és a Lágymányosi híd között közlekedik, minden esetben 22 óra 30 perces indulással. Mint fogalmaznak, nyáron átlagban alkalmanként négyszázan buliznak a hajón.

Alig egy hét sem telt még el azóta, hogy a Duna budapesti szakaszán az elmúlt évtizedek legsúlyosabb hajóbalesete történt. A katasztrófában hét ember meghalt, egy nyolcadik áldozatot feltehetően hétfőn megtalálták Hartánál.

Frissítünk!

A Budapest Airport közleményében úgy reagált, a partihajó reklám már harmadik hete fut a repülőtéri digitális reklámfelületeken. A Hableány és utasainak tragédiája azonban teljesen más kontextusba helyezi ezt a reklámot. Emiatt felvették a kapcsolatot a reklámügynökséggel és azonnal levetették a reklámot a digitális felületekről, az már nem látható a repülőtéren.

Ezúton is elnézést kérünk, ha valakinek az érzékenységét sértette ez a reklám! Valamennyin osztozunk az érintett dél-koreai és magyar családok gyászában.

– fogalmaztak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik