Belföld

Felszínre hoztak egy holttestet a Dunából a koreai búvárok

Cikkünket frissítjük.

Hétfőn 16 óra 30 perc körül két búvár is lemerült a múlt hét szerdán tragikus körülmények között elsüllyedt Hableány roncsaihoz.

Majdnem egy teljes órát töltöttek a víz alatt, majd amikor feljöttek, a motorcsónakokból próbálták eltakarni őket, mint az a kiemelt képünkön is látható.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) nem sokkal később közölte, felszínre hoztak egy holttestet a szerdán elsüllyedt Hableány mentési munkálatai közben. Információink szerint egy női holttestet találtak. Úgy tudjuk, az egyik dél-koreai búvár bravúros módon a saját kezében vitte ki a vízből az áldozatot, de az akció végére annyira kimerült, hogy rosszul is lett, így miután felhúzták a csónakba, oxigénpalackra tették.

A TEK azt is írta, a magyar búvárok a koreai szakemberekkel közösen hajtottak végre feladatot. A délelőtti felderítő merülés során a magyar szakemberek egy holttestet találtak a víz alatt, és a test megjelölése után tovább folytatták a roncs állapotának felmérését. Az őket követő koreai búvárok a – magyarok által megjelölt helyről – a felszínre hozták a testet.

Hozzátették, a TEK kihelyezett vezetési pontján a műveletek most is folyamatosak, a szakemberek fáradhatatlanul dolgoznak a rendkívüli helyzet biztonságos megoldásán.

Helyszínen tartózkodó kollégánk szerint nem sokkal az újabb merülés kezdete után több dél-koreai jelent meg a Margit hídon. Ők az áldozatok családtagjai.

Fotó: Mohos Márton / 24.hu

A mentés ideje alatt öt motorcsónakkal voltak vízen a katonák és a szakemberek. Mostanra a búvárok is elkezdték elhagyni a pontonhidat.

A Dunába leeresztett létrát már ki is szedték, a rendőrség pedig hat óra előtt pár perccel feloldotta a rakpart lezárását, így ma már aligha lesz újabb merülés.

Kiemelt üggyé nyilvánították a dunai hajóbalesetet
Ez az átlagosnál is gyorsabb, még inkább körültekintő, nagyobb erőkkel történő eljárási lépéseket szolgálja.

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik