Belföld

Vesztegetéssel is meggyanúsították az ötödik leggazdagabb magyart

A nyíregyházi rendőrkapitányságon nem az eddig ismert ügyben, a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt hallgatták ki a Bige Holding tulajdonosát.

Bige László ellen vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya.

A rendőrség pénteki közlése szerint Bige kihallgatása és kétnapos őrizetbe vétele elkülönül a korábban megkezdett vizsgálatoktól. Az ORFK szerdán, amikor már folyt Bige László kihallgatása, csak annyit közölt a 24.hu-val, hogy a vegyipari cégnél a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálódik a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmény gyanúja miatt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztály két nappal később jelezte az új tényállást, de a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adott ki részleteket a vesztegetési ügyről.

Úgy tudjuk, hogy hétfőn a szabolcsi gazdaságvédelmi osztály csapata vitte el a 61 éves milliárdost nyíregyházi otthonából, majd házkutatást is tartottak az ingatlanban. A rendőrség és a katasztrófavédelmisek másik csapata pedig a holding szolnoki gyárát szállta meg, és párhuzamosan ott folyatott helyszíni vizsgálatot.

Az is csak pénteken derült ki, hogy a nyíregyháziak két napon keresztül őrizetben tartották Bigét, majd kezdeményezték az előzetes letartóztatását is. A bíráság viszont nem tartotta indokoltnak az indítványt, így azóta ismét szabadlábra helyezték.

Mint arról már beszámoltunk, a magyar műtrágyakirály birodalma körül tavaly kezdtek el csapkodni a villámok. A szolnoki gyárra először 2018 novemberében csapott le a rendőrség és a katasztrófavédelem közös 300 fős egysége. Ez a nyomozás azóta is ismeretlen tettes ellen folyik.

Kiemelt kép:Balázs Attila / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik