Belföld

Bige Lászlót két napra bentfogták a kihallgatás után a rendőrök

A 24.hu információi szerint két napon át őrizetben tartotta a rendőrség Bige Lászlót, az ország egyik leggazdagabb vállalkozóját.

Bigét hétfőn nyíregyházi otthonából vitte el egy többfős rendőri osztag, majd a nyíregyházi rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki a Bige Holding ügyében 2018-ban kezdődött nyomozás keretében.

A 24.hu megkereste a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészséget, ahol azt mondták, hogy az ügyészség május 30-án, tehát a fogva tartás 72 órájának lejárta előtt indítványt tett a bűnügyi felügyeletére. Az előzetes letartóztatás elrendelését Nyíregyházi Járásbíróság azonban nem látta indokoltnak.

Bige László szabadlábon védekezhet.

Az ORFK korábbi tájékoztatása szerint az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat nyomozást hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Úgy tudjuk, hogy Bige László kihallgatásával párhuzamosan a hatóságok ismét megszállták a milliárdos nagy vállalkozó szolnoki üzemét, és a lakásában is házkutatást tartottak.

A 61 éves Bige az ország egyik legnagyobb műtrágyagyártója, egyben a legfrissebb lista szerint 170 milliárdos vagyonával az ország ötödik leggazdagabb embere. A Holding négy termelő üzemet működtet, amelyek a műtrágya mellett főként kénsavat és kriolitot állítanak elő. A cégcsoport egyik legértékesebb darabja a Péti Nitrogén Művek.

A hatósági vizsgálat tavaly ősszel kezdődött, amikor egy 300 fős rendőri és katasztrófavédelmi csapat szállta meg a szolnoki üzemet, de előtte a versenyhivatal is vizsgálódott Bige ügyeiben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik