Belföld

Lázár: Lelkiismeret-furdalásom van, amiért nem figyeltem jobban a cégre

Megírtuk, Lázár János nem tudott róla, hogy a felügyelete alá tartozó Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. több milliárd forintos turisztikai fejlesztéseket tervez Mezőhegyesen. A volt miniszter titkársága szerint Lázár csak a sajtóból szerzett tudomást a fényűző tervekről, és rendesen fel is háborodott rajta.

A Népszavának adott rövid interjújában Lázár elmondta, csak a termeléshez kapcsolódó fejlesztéseket engedélyezték, egy szarvasmarha-telep építését, a lótenyésztéshez kapcsolódó felújításokat, illetve a mezőhegyesi szakképzési iskola korszerűsítését. Lázár arról is beszélt, hogy ő azért nem tudott a történésekről, mert

én tulajdonosi joggyakorló vagyok, a menedzsment napi működésében nem veszek részt. Vélhetően úgy gondolták, csinálnak egy ilyen tervet – és utána majd megszerzik hozzá a pénzt.

Kijelentette, hogy lesznek következmények, igazgatói és vezérigazgató-helyettesi szinten is. Arra a kérdésre, hogy ő nem érzi-e saját magát felelősnek, így válaszolt:

Hát, hetente két-három napot töltök itt, de nem én vagyok a vezérigazgató. Most többet kell itt lennem.

Ugyanakkor érdekes dolognak tartaná, ha őt is számon kérnék, de nem tartja lehetetlennek.

Elég komoly probléma, hogy ez a hiba megtörténhetett, mert mindent megteszek azért, hogy átlátható keretek között folyjon a gazdálkodás. Úgyhogy ez egy komoly presztízsveszteség, és az, hogy most számon kérnek-e, letolnak, közömbös ahhoz képest, hogy lelkiismeret-furdalásom van, amiért nem figyeltem jobban a cégre. Én csak azt szeretném, hogy akik az állami vagyont menedzselik, azok két lábbal álljanak a földön

– nyilatkozta Lázár a Népszavának.

kiemelt kép: mti

Ajánlott videó

Olvasói sztorik