Belföld

Néhány percre merült le egy búvár a hajóbaleset helyszínén

A sodrás akadályozza a munkát, a mentést irányítók igyekeznek kitalálni, mi történjen.

Korábban megírtuk, hogy merülésre készülnek a búvárok ott, ahol szerdán este elsüllyedt a Hableány sétahajó, amelynek roncsában utasok rekedhettek. A merülésre végül csak hét óra előtt került sor, egy búvár ereszkedett a vízbe, és mintegy két percig volt lenn. Mint egy szakember az MTI-nek elmondta, a körülmények a képzett, tapasztalt búvárok számára is veszélyesek, főleg az erős sodrás miatt.

A 24.hu helyszínen lévő munkatársa szerint egy hatalmas darus hajó közeledik, amelynek a hajó kiemelése lesz a feladata. Egy vízimentő elmondta, még ő sem tudja, mi lesz a teendőjük, a roncs közelében lévő hajón megbeszélést tartanak a mentést irányítók. Elárulta azt is, hogy heten érkeztek Szegedről, búvár és a speciális vízimentő csapat tagja is van közöttük. Szerinte a sodrás miatt csak rögzítéses és ketreces merülést lehet elképzelni. A honvédség búvárai nagyon készülődnek – mondta tudósítónk.

Később viszont arról számolt be munkatársunk, hogy a készenlétben lévő búvárok visszaszálltak a helyszínen lévő AM 31 Dunaújváros aknamentesítő hajóra, a körülmények miatt nincs esély a merülésre. (Kiemelt fotó: 24.hu / Sopronyi Gyula)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik