Belföld

Fejbe rúgta a vendéget a biztonsági őr

A 26 éves siófoki férfi ellen vádat emeltek.

A biztonsági őr nem tudott uralkodni indulatain, két embert bántalmazott a nyári idegenforgalmi szezonban Siófokon. Az első eset 2017 nyarán történt. Akkor két társaság szólalkozott össze egy siófoki szórakozóhelyen. A környék rendjéért felelő biztonsági szolgálat tagjai – köztük a vádlott – a rendbontókat szétválasztották, de az egyik renitens vendég – a későbbi sértett – tovább hangoskodott, a biztonsági emberekkel szemben is agresszívan lépett fel.

A további rendbontás elkerüléséért a sértettet a biztonságiak földre vitték, a rendőrök kiérkezéséig visszatartották. Ekkor a vádlott az ártalmatlanná tett, földön fekvő sértettet erővel fejbe rúgta, amitől könnyű sérülése keletkezett.

A vádemelést ekkor másfél évre elhalasztották, de tavaly nyáron egy másik vendéget is bántalmazott. Egy férfi egy siófoki szórakozóhely táncterén a könyökével próbált helyet csinálni magának, ezért a vádlott hátulról ököllel megütötte a sértett fejét. Amikor a vendég megfordult, további 3 alkalommal, ököllel szemből megütötte a férfi arcát. A sértett orra rögtön vérezni kezdett, később kiderült, az állkapcsa is eltörött.

A Siófoki Járási Ügyészség súlyos testi sértés, könnyű testi sértés és garázdaság miatt emelt vádat. Vádiratában a 26 éves férfival szemben halmazati büntetésként börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik