Belföld

Betörés miatt mentek ki a rendőrök, de a tulajt vitték be azok után, amit láttak

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kábítószer birtoklás miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy 44 éves tiszaszigeti férfit, akinek a csólyospálosi tanyáján betörés miatt helyszínelő rendőrök a pincében 30 tő kendert, továbbá kannabisz termesztéséhez használt műszaki eszközöket találtak.

A férfi tavaly ősszel kezdett kannabiszt termeszteni saját fogyasztásra. Az interneten rendelt magvakat cserépbe ültette, a megfelelő növekedés érdekében pedig világítással és szellőzőberendezéssel látta el a helyiséget, majd amikor a növények kifejlődtek, azokat dugványozással szaporította. A férfi a növényekről a leveleket, ágvégződéseket leszedte, megszárította, abból rendszeresen fogyasztott, a megmaradt marihuánát pedig a tiszaszigeti lakásán tartotta.

Idén februárban azonban betörtek a tanyájára és lebukott. A kiérkező rendőrök ugyanis a pinceablakon betekintve észlelték az ültetvényt. 30 tő kendert, továbbá magvakat, műszaki és villamossági eszközöket foglaltak le, de a férfi tiszaszigeti lakásán is találtak a növényi maradványokból. A lefoglalt szárított növényi ágvégződések kábítószer tartalma a csekély mennyiség felső határa háromszorosának, míg a kendertövek a hatszorosának felelnek meg, de összességében sem érik el a jelentős mennyiség alsó határát.

A Kiskunhalasi Járásbíróság 1 év börtönre ítélte a férfit, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet a kihirdetéskor jogerős lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik