Belföld

Bakonyi tragédia: vádemelés az vadász ellen

A férfi lelőtte egyik vadásztársát, a másikat közvetlen életveszélynek tette ki, majd hazaszökött.

Mint korábban megírtuk, az olasz férfi 2017. november 24-én este  a Bakonysárkány és Aka közötti erdőben lőtte le vadásztársát, aki a helyszínen meghalt. A vádlott a vadászat befejezése előtt segítőjével anélkül indult cserkelő vadászatra, hogy erről társait tájékoztatta volna. Fegyvere csőre töltött, felhúzott, tűzkész állapotban maradt.

Amikor ahhoz a vadászleshez értek, ahol a sértett tartózkodott, a vádlott megállt, lőfegyverét a lőbotra helyezte, de megbotlott, ujja hozzáért a ravaszhoz, lövése a tőle 91 méterre lévő sértettet találta el. A közelében lévő segítője élete is közvetlen veszélyben volt.

Az olasz vádlott a vadászatnál több szabályt is megszegett, ezért a Komáromi Járási Ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat ellene.

Azt indítványozta, hogy a járásbíróság a tárgyalást a vádlott távollétében tartsa meg, mivel 2018. március 28-án a házi őrizet szabályait megszegve, a kijelölt magyarországi ingatlant engedély nélkül elhagyta és Olaszországba távozott. Az ügyészség a büntetlen előéletű olasz férfira 3 év végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett, fogház fokozatú szabadságvesztést és azt kérte, hogy a vadászattól hosszabb időre tiltsák el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik