Belföld

Kamu feljelentést tett a rendőrségen egy tatabányai pár, hogy ki tudják fizetni az albérletet

Per, feljelentés (feljelentés, )
Per, feljelentés (feljelentés, )

A Tatabányai Járási Ügyészség hatóság félrevezetése, és kisebb kárt okozó csalás vétsége, valamint közokirat-hamisítás miatt emelt vádat azzal a párral szemben, akik úgy akartak pénzhez jutni, hogy valótlanul azt állították a rendőrségen, hogy egyikőjüket kifosztották és tőle 170 ezer forintot elvittek.

Az élettársak pénz szűkében voltak, a tatabányai albérletük díját sem tudták fizetni, emiatt elhatározták, hogy a nő feljelentést tesz a rendőrségen, melyben valótlanul azt állítja, hogy egy ismeretlen személy kifosztotta az egyik parkban, amikor epilepsziás rohama volt.

A nő tavaly nyáron feljelentést tett a rendőrségen, melynek részleteit a férfi valótlan állításaival megerősített. A rendőrség elrendelte a nyomozást kifosztás bűntettében, és a nő részére átadta az áldozatsegítő támogatás igénybevételéhez szükséges igazolást. Az élettársak a valótlan feljelentés miatt kiállított igazolás birtokában a Kormányhivatalban 113 ezer forint összegű támogatást igényeltek és kaptak.

A nyomozás későbbi szakaszában beismerték, hogy a feljelentés valótlan, azaz a nő sérelmére nem követtek el bűncselekményt.

Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett, börtönt kért az élettársakra, és azt, hogy 113 ezer forintos vagyonelkobzással sújtsák őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik