Belföld

85 éves nőtől csaltak ki 900 ezer forintot

A budapesti unokázós csalókat Százhalombattára küldte a társuk.

A budapesti férfit és élettársát május 23-án társuk telefonon arra utasította, hogy menjenek Százhalombattára egy megadott címre. Addigra ő már felhívta a 85 éves nőt, azt mondta, hogy fia balesetet szenvedett, segítségre szorul, azonnal pénzre van szüksége.

Azt kérte az asszonytól, nézze meg, mennyi pénze van otthon, azért hamarosan a lakásához megy valaki. A sértett elhitte a történetet és 900 ezer forintot átadott a házához érkezőknek. Őket percek alatt elfogták, a kocsijukban megtalálták a sértettől kicsalt pénzt.

A férfit és az élettársát a bűncselekmény felismerésére, elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A Pest Megyei Főügyészség indítványozta letartóztatásukat.

Indoklása szerint az úgynevezett „unokázós” módszerrel elkövetett csalás nagyon elszaporodott, tartani lehet attól, hogy a férfi és a nő szabadon hagyva veszélyeztetnék a nyomozás sikerét, újabb bűncselekményt követnének el. A nyomozási bíró egyetértett az ügyészi állásponttal, és elrendelte a kényszerintézkedéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik