A következő élő közvetítés része Az MSZP egyhangú döntést hozott, a Jobbik megmagyarázta

Az MSZP elnöksége egyhangúlag úgy döntött, nem mond le

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke tartott sajtótájékoztatót az EP-választás eredményének kihirdetése után. Az MSZP és a Párbeszéd közös listája nagyon gyengén szerepelt, csupán egy EP-mandátumot szerzett, mert mindössze 6,7 százalékos támogatottságot ért el a vasárnapi választáson.

Fotó: Bielik István /24.hu

Tóth gratulált az „ellenzéki házi verseny győztesének a DK-nak” és Momentumnak, de azt is leszögezte, hogy választást a Fidesz nyerte meg. Az MSZP elnöke arról beszélt, hogy decemberben elindult egy ellenzéki együttműködés, amire most is nagyon büszke. Több városban létrejött, működik az együttműködés,

Ott olyan eredmény született, amely reményt ad a NER lebontására. Ez olyan eredmény, amit az MSZP elnöksége vállal, ezért egyhangúlag úgy döntött, nem mond le, hanem azon küzd, hogy az önkormányzati választáson minél több helyen érjenek el fordulatot.

Tóth azt hangoztatta, hogy nincs harag az ellenzéki pártokkal szemben, most már az őszi eredményekre koncentrálnak, az eredményhez szükség van az MSZP-re. Kudarc, de nem adjuk fel, küzdenek a NER lebontásáért, és azért hogy az ország felszabaduljon, és az a sok millió állampolgár megkapja azt a lehetőséget, hogy ebben az országban boldoguljon.

Az MSZP-s politikus elmondta, hogy az egy EP-delegált személyéről jövő szombaton hozzák meg a döntést azz MSZP választmányában. Az biztos, hogy a küldött nem ő lesz.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik