Rogánék idén már 32,3 milliárdot szórtak ki kommunikációra

Míg tavaly összesen 50 milliárdot költött a Nemzeti Kommunikációs Hivatal, addig idén már több mint 32 milliárdnyi megbízást osztott ki és még júniust sem írunk. A Rogán Antal tárcája alá tartozó szervezetet a spórolásra hivatkozva hozták létre.
Kapcsolódó cikkek

Idén már 32 milliárd 317 millió forint értékben rendelt meg kommunikációs szolgáltatásokat a Rogán Antal tárcája alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH). Cikkünk végén megtalálja a tételes összesítést.

A G7 számítása szerint tavaly egész évben 50 milliárdot kommunikált el a központi hivatal, amelyet egyébként valaha a spórolásra hivatkozva hoztak létre.

Mára azonban praktikusan megszűnt a verseny megbízásokért. 2014 óta minden állami kommunikációs megbízást a Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó NKH-n keresztül bonyolítanak. A hivatal megbízásaira csak előzetesen kiválasztott szűk kör nyújthat be ajánlatot. Ez a szűk kör tavaly júniusig Kuna Tibor, Csetényi Csaba és Balásy Gyula cégeit jelentette, míg Csetényit és a jelenleg ÁFA-csalás gyanújával bíróság előtt álló Kunát ki nem zárták. Csak Balásy Gyula cégei, a Lounge Design Kft. és a New Land Media Kft. maradt talpon, tavaly nyár óta az NKH minden egyes megbízását ők kapták meg.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu