Belföld

A Rogán család a drága Audik elkötelezett híve

A miniszter felesége, Rogán Cecília mostanában egy Audi S3 Sportbackkel jár. Szerdán írtuk meg, hogyan parkolt szabálytalanul a vadonatúj autóval a budai Áldás Utcai Általános Iskola előtt.

A Direkt36 csütörtöki cikkéből az derül ki, hogy Rogán Antal és felesége már régóta elkötelezett audis. Ez elmúlt években A3, négykerékhajtású A6-os és Q5-ös városi terepjáró is volt már a család használatában.

A Direkt36 szerint az A6-ost, és egy Audi Q5-ös városi terepjárót egy lízingcégtől bérelték.

A tartós bérlet azzal az előnnyel jár a politikus számára, hogy a kocsikat nem kell szerepeltetni a vagyonnyilatkozatokban, pontosabban a lap szerint Rogán Antal „ezeket a kocsikat nem írta be, csak két olyan tartós bérleti konstrukciót tüntetett fel, amelyek egy alacsonyabb kategóriájú A3-as Audiról szóltak”.

Nem tudható, hogy Rogánék valójában mennyit fizettek a kocsikért, de a lap szerint az ilyen autókért általában „bruttó 250 ezer, de akár 500 ezer forintot” is elkérhetnek havonta. Rogán feleségének például a Mercarius Flottakezelő Kft. 4 millió forintról állított ki számlát a Q5-ös első bérleti díjának egyik részéről – írta a Direkt36.

A tartós bérlet roppant drága mulatság magánszemélyeknek, viszont nagyon kényelmes megoldás, hogy futja rá a családi keretből. A flottakezelő cég ugyanis a pénzért teljes szervizelést is vállal, és még a közúti szabálytalanságoknál is előnyös lehet, ha csak a cég neve olvasható az autó forgalmijában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik