Belföld

Csoda a kilencgyerekes családdal

A támogatott anya adományozóvá válik.

A zsámboki nagycsaládot nemrég kilakoltatás fenyegette, de a nekik összeadott pénzből tudtak venni egy  házat. Az őket civilként segítő Szalai Kriszta színésznő a Klubrádiónak azt mondta, az ingatlan árából 4 millió forintot tudtak lealkudni. A tulajdonosok hallottak a család kálváriájáról, a gyűjtésről, ők is drukkoltak az anya sikeréért. Nem gondolták, hogy ebben nekik is főszerep jut.

A családnak összesen 12,9 millió forint gyűlt össze. Futja a ház rendbetételére és arra, hogy nagyjából fél- vagy egymillió forinttal egy másik bajba jutott családnak segítsenek. A támogatottból adományozóvá váló anya egy hétgyerekes hajmáskéri családnak akarja adni a pénzt. Őket is az utcára kerülés fenyegeti.

Ez az a család, amely akkor került be a hírekbe, amikor 2017-ben 18 éves fiúk Várpalotán kizuhant a leszakadó körhintából, súlyos sérüléseket szenvedett. A fiút csak tavaly év végén engedték ki a kórházból, azóta édesanyja ápolja otthon. A hajmáskéri családnak most segíteni akaró másik nagycsalád a nekik juttatott összeggel elszámolnak az adományozók felé – közölte Szalai Kriszta, aki az ügyet elindító Magyar Hangnak azt mondta,

óriási csodatörténet az egész.

Elárulta, a zsámboki család házát árverező céggel is ő tárgyalt. 7,5 millióról indulna az árverés, de kiderült, hogy 3,3 milliós gyermektartási követelés van rajta. Tárgyalás közben jött az ötlet, ha az anya lemond a gyerektartásról, hitelmentessé válik.

A család kálváriája egyébként azt követően kavart nagy vihart, hogy a Magyar Hang megírta, mit válaszolt az asszonynak Orbán Viktor kabinetirodája. A kimerítő jogi tanácsokon túl jelezték, hogy bár őszinte megértéssel, együttérzéssel olvasták az édesanya levelét, de ezen túl a kormányfőnek nincs lehetősége érdemben segíteni.

Őszintén sajnáljuk, hogy a tájékoztatáson túl nem lehettünk a segítségükre. Helyzetüket átérezve, ezúton kívánunk Önöknek Miniszterelnök úr nevében kitartást és további minden jót!

Ezt követően most Szalai Kriszta és a többi segítő kapott levelet az édesanyától, aki azt írta, mérhetetlen hálát érez. Egyszerűen el sem hiszi, hogy ez megtörtént, de megtörtént!

Köszönöm, hogy rengetegen NEM pálcát törtek felettem. A gyerekek fel sem tudják fogni! Brutális mennyiségű ember segített, hogy megoldódjon az életünk, hogy együtt tudjunk maradni!

Az édesanya azt írta, hogy sok vádat is kaptak, volt, hogy zokogott, de rájött, rengeteg jó ember van, akiknek míg él hálás lesz.


Családokat szakít szét a kilakoltatás
Bár a kormány nem tartja nyilván, hogy a családok évében hány kiskorú került állami gondozásba kilakoltatás miatt, voltak ilyen esetek.

Kiemelt kép: Szalai Kriszta / Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik