Belföld

Megmenekül a kilakoltatás előtt álló kilencgyermekes család

Az édesanya korábban végső kétségbeesésében írt Orbán Viktornak, de ügyét Szalay Krisztina színésznő oldotta meg.

A család kálváriája azt követően kavart nagy vihart, hogy a Magyar Hang megírta, mit válaszolt az asszonynak Orbán Viktor kabinetirodája. A kimerítő jogi tanácsokon túl jelezték, hogy bár őszinte megértéssel, együttérzéssel olvasták az édesanya levelét, de ezen túl a kormányfőnek nincs lehetősége érdemben segíteni.

Őszintén sajnáljuk, hogy a tájékoztatáson túl nem lehettünk a segítségükre. Helyzetüket átérezve, ezúton kívánunk Önöknek Miniszterelnök úr nevében kitartást és további minden jót!

A család közel került ahhoz, hogy a gyámügy elvegye a gyerekeket, de most kiderült, mégis megmenekülhetnek, miután Szalai Krisztina gyűjtést indított. A Klubrádiónak a színésznő azt mondta, úgy tűnik, megoldódik a lakhatásuk.

Szalai Krisztina szerint jogi, családi szempontból nem lehet „megmenteni” a régi, adóssággal terhelt házat. A telken egy másik épületben a volt férj lakik, aki bántalmazta feleségét és minden az ő nevén van, de néhány nap alatt 11,2 millió forint gyűlt össze.

A színésznő leállította a gyűjtést, levette a számlaszámot, mert úgy néz ki, a család tud venni egy házat Zsámbokon és ki tudja vásárolni adósságát is. Az anya próbálja elérni a végrehajtó céget, hogy megalkudjanak a hitelre. Szalai Krisztina beszélt arról is, hogy az elszámolás teljesen transzparens lesz, és tartja a családdal a kapcsolatot.

Családokat szakít szét a kilakoltatás
Bár a kormány nem tartja nyilván, hogy a családok évében hány kiskorú került állami gondozásba kilakoltatás miatt, voltak ilyen esetek.

Illusztráció: 24.hu/Pál Anna Viktória

Ajánlott videó

Olvasói sztorik