Belföld

Rögzítette a kamera, ahogy a vonat elé feküdt egy elkeseredett somogyi asszony

Mint arról korábban beszámoltunk véget akart vetni az életének egy 66 éves asszony, mert kilátástalannak érezte az anyagi helyzetét. A megkeseredett nő, ezért úgy döntött, hogy a vonat elé veti magát.

Elhatározásának megfelelően a Szombathely-Pécs vasútvonal Somogy megyei szakaszán, az egyik vasút átjáróhoz biciklizett, majd a tilos jelzés és a vonat hangjelzése ellenére a vasúti pályára feküdt. A menetrend szerint közlekedő személyvonat vezetője észlelte a vádlottat, ezért a 60 km/h órával közlekedő szerelvényt vészfékezte, ennek ellenére a mozdony a pályakotró lemezével az asszonynak ütközött, és a pályatest mellé lökte.

Miután megállította a szerelvényt, a mozdonyvezető a balesetet hatóságoknak bejelentette és a nő segítségére sietett, aki súlyos sérüléseket – így többek között sorozatbordatörést – szenvedett, melyekből azóta szerencsésen felépült.

A Kaposvári Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen elkövetett bűntett miatt emelt vádat egy 66 éves asszonnyal szemben, mert közel 100 ember testi épségét veszélyeztette azzal, hogy az arra közlekedő vonat elé feküdt. Az ügyészség közzétette a baleset előtti utolsó pillanatokat.

Az ügyészség próbára bocsátást indítványozott a büntetlen előéletű, beismerő vallomást tevő asszonnyal szemben.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik