Belföld

Letérdepeltették, kutyának nevezték, megalázó dolgokra kényszerítették ismerősüket

A Miskolci Járásbíróság börtönre ítélte azokat a férfiakat, akik órákon át fogva tartották, megalázták és bántalmazták az egyik ismerősüket.

Az áldozat magánéleti sérelmei miatt, káromkodva kereste fel az egyik férfit a lakásán két évvel ezelőtt, ő azonban épp nem tartózkodott otthon.Néhány héttel később azonban mégis találkoztak. A korábban keresett férfi ezúttal azonban nem egyedül hanem egy cimborájával volt. Arcon ütötték, megrúgták, majd magukkal vitték az elégedetlen ismerősüket egyikük lakásához, ahol egy harmadik társuk is csatlakozott hozzájuk.

Ekkor letérdepeltették, majd folyamatosan bántalmazták, bocsánatkérésre, valamint megalázó mondatok kimondására és feladatok elvégzésére kényszerítették az ismerősüket. Másnap a sértettet egy benzinkúthoz vitték, ahol kutyának nevezték és további megalázó cselekményekre kényszerítették.

A bíróság mind a három elkövetőt bűnösnek mondta ki személyi szabadság megsértése és testi sértés miatt. Egyiküket 3 és fél év, míg a másik férfit 3 év letöltendő börtönre, harmadik társukat 1 év 10 hónap – 3 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte.

A bíróság ítéletét az ügyész tudomásul vette, az elkövetők és védőik három nap gondolkodási időt tartottak fenn a nyilatkozatuk megtételére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik