Belföld

Bűnügyi felügyeletbe került a szegedi szállodánál balhézó banda

Bűnügyi felügyelet alá helyezte a bíróság azt a három embert akik gáz-riasztó fegyverrel, illetve baseball ütővel támadtak egy fiatalra és barátnőjére múlt pénteken. Emellett elrendelték a sértettektől való távoltartást is.

A gyanúsítottak az egyik közösségi oldalon kommunikáltak a fiatalkorúval és a baráti körével. Beszólogattak egymásnak, majd a gyanúsított édesanyjával és barátnőjével autóba ült, magukhoz vettek egy gáz-riasztó fegyvert és egy baseball ütőt, hogy elégtételt vegyenek. Szeged belvárosában egy szálloda mellett megálltak kocsijukkal az utcán tartózkodó sértettek mellett, majd egyikük a autóból kiszállva a gáz-riasztó fegyverrel a fiúra lőtt. Ezzel egy időben a vele tartózkodó édesanyja, illetőleg barátnője is a vitapartnerére és barátnőjére támadt. Ennek során a pisztollyal, a baseballütővel, és kézzel ütötték haragosaikat.

A Csongrád Megyei Főügyészség fegyveresen, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság és más bűncselekmények miatt indítványozta az elkövetők letartóztatását.

A Szegedi Járásbíróság bűnügyi felügyelet alá helyezte a három támadót.

Fotó: MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik