Belföld

Ablakmosót öntött karddal támadó apósára egy fiatal férfi

A Miskolci Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 51 éves és egy 24 éves férfi ellen, mert összevertek egy fiatalembert két és fél évvel ezelőtt.

A balhé abból pattant ki, hogy az apa ellenezte a lánya szerelmi viszonyát, és meg akarta akadályozni, hogy a férfi külföldre vigye a lányt. Hogy ennek nyomatékot adjon karddal és vascsővel felfegyverkezve megjelent az egyik rokonával Hernádkak településen lévő benzinkúton, ahol a vőjelölt a lányával egy férfival és annak a párjával a kocsijában ült.

A vádlottak hangosan szitkozódva az autóhoz mentek, és közülük a lány apja a nála lévő karddal rácsapott a bal első ajtó ablakára, amely kitört. A másik elkövető pedig vascsővel esett a szélvédőnek.  Az autóban ülő férfiak megijedtek, és először elfutottak, de mivel látták, hogy a támadók tovább ütlegelik az autó szélvédőjét és motorháztetejét, visszaszaladtak, hogy barátnőiket kimentsék a gépjárműből. Az apa lányának barátja egy ablakmosó folyadékkal tele vödröt vett magához, és azzal a támadók irányába locsolt, de ekkor az apa már egy kést is elővett, majd üldözőbe vették a már menekülni kényszerülő két férfit.

Amikor az apa és társa utolérték a lánya barátját, a náluk lévő eszközökkel ütni-verni kezdték. A segítségére siető férfit pedig a vascsővel leütötték. Ezután a támadók felhagytak a további bántalmazással, és eltávoztak.

Az egyik fiatalember az arc területén kozmetikai eltérést eredményező maradandó sérülést szenvedett, míg a másik sérülései 8 napon belül gyógyulóak voltak.
A gépjárműben közel 200 ezer forintos kár keletkezett.

Az ügyészség börtönt és felfüggesztett börtönt kért a két támadóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik