Belföld

TASZ: Kövér László megsértette az Alaptörvényt

Rövid videót tett közzé Facebookján a TASZ  a homofóbia elleni világnap alkalmából, amit egyenesen Kövér Lászlónak címeztek, akinek ugyebár a minap azt sikerült mondania egy lakossági fórumon, hogy

egy normális homoszexuális tudja, hogy a világ rendje micsoda, hogy ő így született, ilyenné lett. Próbál ehhez a világhoz alkalmazkodni úgy, hogy nem tartja magát feltétlenül egyenrangúnak.

A TASZ videójából kiderül, hogy „gránit szilárdságú Alaptörvény” szerint „a törvény előtt mindenki egyenlő”:

A meleg és a heteró például egyenrangú. De a bajszos is egyenrangú a nem bajszossal, sőt, a szakállassal is. És a narancssárga is egyenrangú a többi színnel

– mondta Asbóth Márton projektvezető, aki le is vonta a következtetést, miszerint a házelnök szavaival nem csak sok magyar embert sértett meg, hanem az Alaptörvény elveit is.

A TASZ munkatársa arról is beszél, hogy az Alaptörvény elveiből következhetne az is, hogy a melegek is házasodhassanak, és fogadhassanak örökbe. Számukra ugyanis mindössze csak a bejegyzett élettársi kapcsolat elérhető, amely nem jogosítja fel a homoszexuálisokat a fenti dolgokra. Erről írtunk is egy kimerítő cikket:

Vajon tud róla Kövér László, mi folyik a házasságkötő termekben?
Ahhoz képest, hogy a házelnök szerint a normális melegek nem tekintik magukat egyenrangúnak, szerte az országban ugyanúgy ünneplik őket a köztisztviselők, mintha házasságot kötnének.

Kövér szavai nem csak a TASZnál verték ki a biztosítékot:

  • szombatra a Kossuth térre szerveztek tüntetést a homofób mondatok miatt,
  • az ombudsman arról beszélt, a szexuális irányultság nem lehet stigma,
  • Karácsony Gergely keményebben fogalmazott, vagyis dalt küldött,
  • kollégánk pedig odáig ment, hogy „Úgy tűnik, Kövér László már egyáltalán nem normális“.

Kiemelt kép: TASZ/Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik