Belföld

Kövér László kérjen bocsánatot, vagy mondjon le!

A liberálisok főpolgármester-jelöltje elhívta a fideszes házelnököt a Pride-ra.

Sermer Ádám szerint Kövér László több tízezer magyart  sértett meg, amikor betegnek, erkölcstelennek és másodrangú polgárnak titulálta azokat, akik saját nemükhöz vonzódnak. A liberális politikus felidézte, hogy a házelnök szerint nincs különbség egy pedofil és aközött, ha egy meleg pár örökbe akar fogadni egy gyereket, „egy normális homoszexuális” nem tartja magát egyenrangúnak a heteroszexuálisokkal.

Kövér a pedofilokhoz hasonlította az örökbefogadó azonos nemű párokat
A fideszes házelnök szerint normális homoszexuális nem is akar ilyet.

A XXI. században nincs keresnivalója a magyar közéletben egy olyan politikusnak, aki komolyan gondolja ezeket a homofób kijelentéseket, különösen, ha ő az Országgyűlés elnöke.

Sermer visszautasította a házelnök kirekesztő mondatait, Kövért  pedig felszólította, hogy haladéktalanul kérjen bocsánatot azoktól, akiket személyiségi jogaikban megsértett! Egyúttal pártja nevében felkérte nemcsak Kövért, hanem a gondolatait osztó Gulyás Gergelyt is, hogy tegyék magukat szabaddá július 6-ára, idén látogassanak el a Pride-ra!

A liberálisok szeretnék, ha a Fidesz vezetői meggyőződnének arról, hogy az LMBTQ-közösség tagjai is épp olyan hús-vér emberek, mint ők.

Gulyás Gergely: Önzés, ha egy gyereknek két apja van
A családvédelmi akcióterv és a Mercedes-gyár is szóba került a csütörtöki kormányinfón.

Sermer szerint mielőtt Magyarország egyik legfőbb közjogi méltósága homofób és kirekesztő kijelentéseket tesz, meg kellene ismernie az LMBTQ-közösség hétköznapjait, problémáit! Arra is kérte Kövér Lászlót, hogy

az ostobaságok szajkózása és a gyűlölködés helyett inkább a társadalmi béke helyreállításán dolgozzon. Egy toleránsabb, emberibb Magyarországért!

Kövér tudatlansága veszélyes, ráférne egy alapos fejtágítás
A Magyar LMBT Szövetség vállalná is, szívesen látnák a fideszes házelnököt a képzésükön.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik