Belföld

Bocsánatot kért a volt tanárát lelövéssel fenyegető fiú

Két évre próbára bocsátotta a Győri Törvényszék azt a 14 éves fiút, aki fegyvernek látszó tárggyal fenyegette meg az őt korábban korrepetáló tanárt. A bíróság pártfogó felügyeletét rendelte el, és ki kell fizetnie a fiatalnak a közel 150 ezres bűnügyi költséget is.

A Mosonmagyaróvár környékén élő fiatalember tavaly ősszel csuklyás pulóvert húzott, amelynek kapucniját a fejére húzta, magához vett egy valódinak látszó műanyag pisztolyt, majd bekopogott az őt korábban korrepetáló idős hölgyhöz, aki pont egy másik diákot tanított.

A fiú az ajtónyitáskor annyit mondott a nőnek, hogy „két lehetősége van, vagy pénzt ad, vagy lelövöm”. Eközben előhúzta a kabátzsebéből az élethű műanyag pisztolyt.

A 76 éves asszony megijedt a fenyegetéstől, ezért becsapta és magára zárta a ház ajtaját. Az elkövető ezután elfutott a helyszínről. A fiú az előkészítő ülésen beismerte a tettét és lemondott a tárgyalás jogáról is. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a fiú megbánta tettét és bocsánatot kért volt tanárától a történtekért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik