Belföld

Végignézték a drogüzletet, majd lecsaptak – videó

A rendőrök kivárták, hogy a kábítószer-kereskedők kiszolgálják vásárlóikat, majd egyenként mindenkit elfogtak.

A 40 éves miskolci D. Norbert – aki korábban már többször került a hatóság látókörébe kábítószeres ügyek miatt – és társa, a 38 éves kazincbarcikai P. Károly évek óta Budapesten vette a drogot. Azt kiporciózva értékesítették tovább Borsod megyében.

A rendőrök megtudták, a két férfi május 11-én amfetamin vásárlás céljából ismét a fővárosba utazik, ezért elfogásukra összehangolt akciót szerveztek.

A férfiak egy IX. kerületi társasházhoz hajtottak, ahová P. Károly néhány percre bement, majd D. Norberttel együtt visszautaztak Miskolcra. Ott különváltak.

P. Károlyt a rendőrök néhány perc múlva intézkedés alá vonták, autója átvizsgálásakor amfetamint találtak nála. Egy másik egység D. Norbertet követte. Ő három embernek adott el drogot. Őt és  vásárlóit is elfogták, mindegyiküknél néhány grammos adagokban találtak speedet. D. Norbert nadrágzsebéből 16 alufóliacsomagba kiporciózott amfetamin került elő.

A nyomozók kutatásokat tartottak a két kereskedő lakásaiban is.  A tárgyi bizonyítékok mellett összesen körülbelül 200 gramm amfetamint és 10 gramm marihuánát foglaltak le.

A KR NNI felderítői beazonosították azt a férfit is, akitől D. Norbert és P. Károly a IX. kerületben beszerezte a drogot. B. Gergely 37 éves budapesti lakost május 12-én reggel fogták el, lakásában kábítószergyanús anyagot találtak a rendőrök.

A szabadlábon védekező három vásárlót kábítószer birtoklása miatt, D. Norbertet, P. Károlyt és B. Gergelyt kábítószer-kereskedelem miatt hallgatták ki. A rendőrök bűnügyi őrizetbe vették őket, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik