Belföld

Felmentették azt a tatai anyát, aki a vád szerint az apjával akarta megöletni a hároméves kislányát

Bizonyítottság hiányában jogerősen felmentette a Tatabányai Törvényszék azt a tatai nőt, aki a vád szerint arra próbálta meg rávenni az apját, hogy ölje meg a babakocsiban lévő hároméves gyermekét.

Az asszony édesapja az egyik rehabilitációs intézetben lakik, könnyen befolyásolható, de a beszámítási képessége nem kizárt. Az édesanya elhatározta, hogy ráveszi az apját a kisebbik lányának megölésére, ezért a férfit telefonon egy kitalált ürüggyel találkozóra hívta.

2017 augusztusában találkoztak Tatán, ahová az anya babakocsival magával vitte a kisebbik gyermekét, majd sétálni indultak. Útközben egy boltnál az asszony sört, konyakot és bort vásárolt abból a célból, hogy az apját leitatja. A férfi egy óra alatt megitta az összes italt, melynek hatására ittas állapotba került. Ezt kihasználva az asszony felszólította, hogy a kislányt fojtsa meg, azt állítva, hogy a gyermek nem az ő lánya.

Ekkor mindketten egy fás-bokros részhez tolták a babakocsit, az asszony figyelte, jön-e valaki, közben a férfi a kislány nyakát kis erővel 40-50 másodpercig  szorította, de amikor látta, hogy a sértett arca kékülni kezd, a bűncselekményt önként abbahagyta. Mikor az asszony látta, hogy az apja nem tett eleget a kérésének, a férfit hazaküldte, majd hívta a mentőket.

Az orvosszakértő korábban elmondta, hogy az idős férfi közepes alkoholos befolyásoltság alatt állt a cselekmény elkövetésekor. Később a kislánya halálát akaró anya testvérét is kihallgatták tanúként. Ő arról beszélt, hogy mennyire jó anya volt a lánytestvére, és mennyire hiányzik neki a kislánya azóta, hogy kiemelték a családból.

A tatabányai nő teherbe esett miután elvették tőle a kislányát. A picit a történtek után a nővéréhez hasonlóan szintén kiemelték a családból. A bíróság ítélete szerint nem volt kétséget kizáróan megállapítható, hogy az édesanya meg akarta öletni gyermekét, és azt sem lehetett megállapítani, hogy erre az apját akarta rábírni. Ezért az asszonyt bizonyítottság hiányában felmentették a felbujtóként elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vád alól. Az ügyész megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezés iránt fellebbezett, azonban a fellebbezést a Győri Fellebbviteli Főügyészség visszavonta, ezzel az ítélet az édesanya esetében is jogerőssé vált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik